25.2.16

Скандални открития в Гърция

Вчера, сряда 24.02.16, когато започваше предаването "Блогът на Мавракис" около 19:00 ч., в резиденцията на премиера на Гърция "Максиму", пристигна писмо адресирано до Ципрас, изпратено от финансовия министър на Северен Рейн-Вестфалия Норберт Валтер-Борянс, с което самият министър на германската провинция потвърждава, че през 2012 г. се е срещал неколкократно с консула на Гърция в гр. Дюселдорф, като му е предлагал освен друго и CD с данни на гърци със сметки в Швейцарски и други банки, които евентуално укриват данъци. НО, тогавашното коалиционно гръцко правителство начело със г-н А. Самарас отказа помощта! 
Подобно е било отношението на бившото правителство и с така наречения "списък Лагард", който пък е изпратен от г-жа Кристин Лагард когато е била финансов министър на Франция. Цели три години, от чекмедже на чекмедже и от СД на флашка, не можа да види бял свят!
Защо ли? Не е трудно да се досетим. Последно време светва истината и излизаме прави всички, които подозирахме, но нямахме явните доказателства за добре сработения инструмент за натрупване на богатства - плетеницата олигарси-политици-медии. От няколко месеца списъците "Лагард" и "Борянс" са под микроскопа на компетентните органи. 
Например: г-н Папаставру, съветник на бившия министър-председател се оказа, че има спестени 5 милиона евро в швейцарска банка, за които не можа да докаже произхода и се наложи да плати 3,5 милиона глоба, които пък веднага извади! И списъка продължава ...
Изследват се и други скандални случаи, като например как на г-н Психарис, медиен фактор от голям ранг, му е отпуснат около 57 милиона евро личен заем от Алфа банк без обезпечение.
итн итн
 
А не може да забравя, тук неколкократно съм писал, как европейския политически елит начело с г-жа Меркел по всякакъв начин, чрез системните медии се включваха в предизборните кампании в подкрепа на същите тези, които пазеха грабителите на страната. 
Някои говорят за морал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар