7.12.13

Сирия - виждаме ли отвъд носовете си?



На 04.12.2013, в предаването Блогът на Мавракис по Телевизия Стара Загора, се разглеждаха събитията в Сирия от различни ъгли. 
Видеото тук
Всяка позиция по наболял въпрос, като този със Сирия и бежанската вълна, би трябвало да стъпва на максимална информираност. Независимо каква е вашата позиция – ясна, привидно ясна, идеологически обоснована или по-скоро емоционална, можете да я проверите, подложите на критика, доразвиете или обогатите от разговорите с гостите на предаването, а те бяха:

Д-р Молхам Газал
Председател на Асоциацията на сирийците във Варна.
Роден през 1965 г. в Алепо, Сирия. Завършил е Медицинския университет във Варна, специалност акушерство и гинекология. Живее и работи във Варна. Женен за българка, с която имат две деца.

Мария Антонова
преводач, арабист
 Завършила е Арабистика в СУ "Св. Кл. Охридски" - преводачески профил. Ползва английски и руски език, има познания по иврит. Работила е в посолството на Либия 8 години, след което в Либия като преводач към голяма компания и координатор на консултантска фирма. В момента е преводач на свободна практика в България.

Руслан Трад
председател на Форум за арабска култура, блогър
Роден е през 1987 г. в София. Баща му е сириец, майка му - българка. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култура, учи журналистика и връзки с обществеността. Председател е на неправителствената организация Форум за арабска култура. Създава и първия български блог за Близкия изток - Intidar.

Няма коментари:

Публикуване на коментар