27.11.13

Български социален форум - една нова визия? Днес, по Телевизия Стара Загора

За новата визия на Българския социален форум - предложение за едно по-справедливо общество, 
ще разговаряме довечера с 
Вал Тодоров 
писател, режисьор
и 
Петър Пиперков
икономист

Днес, сряда, от 19:30
НА ЖИВО!
по Телевизия "Стара Загора". 
Може да участва и зрителят с въпроси и коментари тук, или 
по skype: mavrakis_blog, или 
на тел: 042/910290


"Българският социален форум беше сформиран в началото на март 2013 г. след зимните протести, които доведоха до падането на правителството.

Непосредствената цел беше да опровергаем политици, експерти и медии, които настояваха, че хората не знаели какво всъщност искат. Решихме да покажем, че това не е така. Решихме да покажем, че можем не само да викаме по протестите, но и да формулираме смислена алтернатива на корумпираната и несправедлива система, в която живеем...
Форумът е отворено и публично пространство за социален диалог и формулиране на предложения за промяна на системата с цел подобряване на живота в България.
Форумът се базира на принципите за пряка демокрация (всеобщо участие), икономическа справедливост и социална солидарност.
Форумът се води от убеждението, че една по-добра, по-демократична и по-справедлива България е възможна в един по-добър свят...
пише във визията на Българския социален форум.


Вал Тодоров е писател, режисьор, визионер, активист. Завършил е физика в Софийски университет и магистърската програма “Филм и медийни изкуства” на Temple University, Филаделфия. В края на 80-те пише тестове на рок песни като “Дървото” и “Походът” на Ахат. Съосновател на "Индимедия България" през 2004 г. Взима участие в Световния социален форум в Порто Алегре, Бразилия, Американския социален форум в Атланта, "Окупирай Тампа, Флорида", проекта Икономика на участието (Парекон), движението "Окупирай България" и проекта "Живот след капитализма". Участва в Българския социален форум. Режисьор, сценарист и продуцент е на късометражните филми “Мьобиусова филмова лента” и “Хиерогамия” и пълнометражния “България, тази вечна ерес” за търсенето на утопичното селище Делфиново.

Петър Пиперков е икономист и активист, докторант по Политическа икономия в УНСС, София. Съосновател на "Индимедия България" през 2004 г, на проекта "Живот след капитализма" през 2009 г. и на издателство "Анарес" през 2011 г . Съставител и редактор на сборника "Докато питаме, вървим. Живот след капитализма". Участва в Българския социален форум. Участва в създаването на пълнометражния филм “България, тази вечна ерес” за търсенето на утопичното селище Делфиново.


Блогът на Мавракис, се излъчва всяка сряда от 19:30 ч. по Телевизия "Стара Загора".
Може да се гледа и по интернет на живо тук:
Ако не се отваря линка, опитайте с друг браузър

Няма коментари:

Публикуване на коментар