8.7.15

Ал. Ципрас: Нашето оръжие - изборът на гръцкия народ

"Гръцката страна ще продължи да полага усилия, въоръжена с избора на гръцкия народ след референдума, за трайно решение, което ще даде перспектива за окончателно излизане от кризата", каза снощи премиерът на Гърция след срещата на високо равнище.
Лидерът на СИРИЗА каза също:
"Гръцката страна представи днес по време на срещата на Еврогрупата, както и на срещата на високо равнище, гръцките предложения, оформени като национална стратегия след вчерашната среща на лидерите на гръцките партии. Основната цел е споразумение, което да е социално справедливо и финансово устойчиво както за Гърция, така и за Еврозоната.
Това включва надеждни реформи, критерий за които е социалната справедливост, а от друга страна ангажименти за адекватно покритие на финансовите нужди на страната за краткосрочен период, инвестиционен пакет за справяне с големите проблеми, най-вече с безработицата, както и стартиране на съществени дискусии по въпроса за преструктурирането на дълга. Процесът ще бъде бърз, експресен, с цел постигане на споразумение до края на седмицата.
С радост забелязах, че всички са наясно, че имаме общ европейски проблем, а не само гръцки, който трябва да решим."

2 коментара:

  1. Браво Ципрас! Успех! Благодаря и на автора на този блог - ние в БГ, облъчвани от уж проевропейските наши политици и журналисти и техните повърхностни и папагалски
    коментари, имаме нужда от такава задълбочена и обективна информация за Гърция!

    ОтговорИзтриване