1.5.14

ДЕРАЙЛИРАЙТЕ ПРИВАТИЗАЦИИТЕ! - видео

Допреди няколко години в България, изразяването на противно мнение относно приватизациите звучеше остаряло, не в крак с времето, крайно еретично, "комунистическо". 
24 години вече ясен капитализъм, много табута и стереотипи се ревизираха, поне от мислещите хора. Стана ясно, че приватизацията на държавните предприятия, след нарочното им съсипване, имаше една единствена цел - преминаване на създадените от мнозина богатства във все по-малко ръце. Някои това го обясняват елементарно с теории за конспирация против тази или онази нация или държава. Но става ясно, че географската ширина и националната принадлежност нямат никакво значение. Въпросът е едни да стават все по-богати, а от това следва други да стават все по-бедни, без значение колко хора ще страдат и какво става с природата. Това са законите на капитализма.

Схемата е една и съща. Съкращения, компрометиране, фалиране, разделяне на "добра" и "лоша" част ...
Така в България, така в Гърция, така и в Англия ...
Това твърдение се доказва и в гръцкия документален филм "ДЕРАЙЛИРАЙТЕ ПРИВАТИЗАЦИИТЕ", на Федерацията на гръцките железничари, направен от режисьора на "Катастройка" - Арис Хадзистефану, в който се проследява съсипването и компрометирането на гръцките железници с цел приватизиране.
Филма го излъчихме в предаването Блогът на Мавракис по Телевизия Стара Загора, с български субтитри (превод и субтитри: Г. Мавракис - BTS DS Translations), след което коментирахме за скандалните методи, които се използват за разграбването на народното богатство, в частност БДЖ и как те са сходни навсякъде, с:
Веселин Кирев - ГИ за обществен и релсов транспорт, и
Борис Боев - Участник в различни протести срещу приватизацията на БДЖ

1 коментар:

  1. Транспортните синдикати на КНСБ и КТ „Подкрепа” настояват да бъдат спрени всички действия за съкращения в БДЖ
    http://bulgaria.indymedia.org/article/42271

    ОтговорИзтриване