29.2.12

КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ГЪРЦИТЕ

Чета из интернет:
Медиите са пълни  с… боклуци (не, не са глупаци, боклуци са), които обясняват колко мързеливи били гърците. Същите тези хора получават пари, за да пишат глупости на конвейр (ако в нашия вестник получавахме пари и пишехме на такова ниво, щеше да излезе, че анархистите сме най-работния народ на света). Интернет е пълен с други боклуци (виж, тук може да има и глупаци), които бързат да повтарят, че гърците са мързеливи (все едно те си скъсват задника от бачкане докато пишат глупости в Мрежата). Разбира се, аргументът (единствен, но затова пък смешен) е, че „гърците“ били похарчили 300 000 000 евро дълг и не искали да го върнат.
Въпросните „гърци“ обаче не са всички гърци. Да, един гръцки учител получава в пъти повече от българския… и в пъти по-малко от германския. Същото важи за повечето други професии. Но това не са „гърците“, които са „изхарчили“ парите.
Гърците „с пари“ днес бягат от Гърция. Именно защото не искат да плащат. Защото ако днес си купят със „спестените с труд пари“ някой остров (да, в Гърция се продават направо острови), утре може да ги изселят оттам с усмивка на уста. Сигурно една част от „похарчените“ милиарди са раздадени на хората. Но изглежда повечето са потънали в джобовете на разни тарикати, за които Гърция вече не е толкова топло място.
Затова предпочитат да купуват в Лондон например – там стадото кротува, защото още не е издоено докрай. Де-що има „предприемчив“ грък, се оплаква от мързела на сънародниците си, от корупцията в държавата… и продължава да смуче от нея. Даже се натиска да управлява „мързеливците“, разбира се, в името на просперитета. Чудно ли ви се вижда – ами че и на нашите мутри държавата им пречи да си въртят бизнеса.
Стискам им палци на „мързеливите“ гърци. Да изгонят най-накрая „предприемчивите“ и да си „мързелуват“ както намерят за добре. Пък ние… ще си траем до последно, с надеждата че „предприемчивите“ и „работните“ накрая ще дойдат в България… да ни смучат. И ще се гордеем с това.
Текстът е копи-пействан след разрешение от СВОБОДНА МИСЪЛ
Няма време за писане от трошене на чинии, узо, сиртаки и други лениви забавления, от които само гърците разбират :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар