4.7.11

Предупреждение към потенциалните инвеститори, тръгнали на евтин шопинг в Гърция!

От сайта на Движението на площадите в Гърция, четем:

.
Дата на Събранието:
Неделя, 03/07/2011

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ КЪМ ТРОЙКАТА*, БАНКИ И МЕСТНИ И ЧУЖДИ ПОТЕНЦИАЛНИ ИНВЕСТИТОРИ, които МЕЧТАЯТ за ОБЩЕСТВЕНАТА СОБСТВЕНОСТ в ГЪРЦИЯ.

Едно детронирано и диктаторско гръцко правителство, което не представлява народа на тази страна, току що гласува законопроекти, по силата на които възнамерява да отчужди гръцката държавна собственост и земя, против волята на огромното мнозинство от народа.

Информираме тези, които виждат добра възможност за инвестиции, че съвсем скоро ще свалим това правителство, на което ще се търси отговорност за престъпленията срещу народа и страната. Неговите подписи и законопроекти са невалидни. Те не са легализирани от гръцкия народ и, разбира се, не са признати от него.

Предупреждаваме всеки потенциален инвеститор дори и да не помисля да се приближава до търг или продажба на обществена собственост и земя, още по-малко да купува. Когато възвърнем суверенитета на нашата страна, те ще изгубят всичко закупено, а парите, които са платили за незаконните сделки, няма да им бъдат върнати.

Също така предупреждаваме, че до възвръщането на контрола върху страната, в рамките на нашите права съгласно гръцката конституция, както и от международно признатите права на народите и хората, ще направим всичко необходимо чрез самоорганизиране да анулираме на практика, както и да саботираме евентуалните инвестиции.

И така, нека да не смее никой потенциален инвеститор да прави евтин шопинг на обществено имущество и земя в Гърция, освен ако не е наясно с високия риск на неговата инвестиция. В този случай, инвестицията му ще бъде „добре дошла” в страна, в която всеки път когато някой се опита да отнеме свободата на народа, се ражда един Канарис** или се разрушава мост като този при Горгопотамос***.

Народно събрание на площад Синтагма – 3.7.2011 г.

За ГЛАСУВАНЕ и РАЗПРОСТРАНЕНИЕ като Пресъобщение в чуждестранни и гръцки медии  и интернет (ПРИЕТО)


* Тройка – МВФ, ЕБ /Европейската банка/ и ЕС
** Канарис – Герой от гръцката революция за независимост от 1821. Той бил най-обикновен гражданин до деня, когато казал: „Не издържам повече. Стига толкова!”, при което отишъл да разруши един от най-големите флагмани на отоманската флота, прилагайки партизанска тактика – брандер - която става много известна и популярна.
*** Горгопотамос - мост, който е взривен от партизански групи на гръцката съпротива и британски командоси по време на немската окупация през 1942 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар