26.6.11

Обща стачка и блокада на гръцкия парламент за 28 - 29 юни!



Народното /извънпарламентарното/ събрание на площад „Синдагма” Атина, разпространи следния призив:

28 - 29 юни: 48 часа на улицата!

Цяла Гърция на площад „Синдагма”, за да не мине Средносрочният план!

От един месец насам ние пълним площадите на цялата страна с искането да си вземем нашия живот в наши ръце. На 28 и 29 юни нашата борба ще достигне повратна точка. Правителството на нулевата обществена подкрепа се опитва да гласува в парламента Средносрочния план. Този план не трябва да бъде приет. Не можем да допуснем разграбването на общественото богатство, няма да толерираме мизерстването на множеството с цел осигуряването на печалбите за малцинството. Медийните маневри, фалшивите промени в правителството, както и изнудването от страна на правителството, МВФ и ЕС, не могат да ни подмамят. Сега вече знаем, че дилемата не е между Меморандума и банкрут, тъй като тези Меморандуми водят с математическа яснота до банкрут на обществото.

Във вторник и сряда, на 28 и 29 юни, когато тече двудневното обсъждане и гласуване на Средносрочния план в парламента, синдикатите са обявили 48-часова обща стачка. През тези два дни никой не трябва да работи, да консумира или да подкрепя по какъвто и да е начин отказ от стачката. От сутринта на първия ден на стачката се събираме на площад „Синдагма” заедно с народните събрания от цялата страна, както и от всички квартали на Атина.

В сряда на 29.06., в деня на гласуването на Средносрочния план, обграждаме парламента и изпращаме посланието, че народът го отхвърля!

От един месец насам доказваме, че не съществуват пътища без изход, че имаме силата да очертаем нова посока за обществото. Настъпи часът да направим следващата голяма стъпка. Сега е нашият час, сега говорим ние!

Или ние, или те - пряка демокрация сега!


Народно събрание на площад „Синдагма” - 22 юни 2011 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар