21.2.10

Гръцките блокади и какво не казаха медиите

снимката е от www.in.gr

Блокадите на гръцките фермери отпаднаха.
Но да видим какво впечатление оставиха те у българите?

Както обикновено, медийната половинчата пропаганда си свърши работата и заблуди за пореден път народа – в случая българския.
Проблемът със земеделските блокади в Гърция се съсредоточи в една-единствена плоскост и придоби съвсем фалшиво звучене в България, както и измерения, съвсем различни от истинските.
Не стана ясно на българския медиен консуматор, че земеделците в Гърция протестират срещу аграрната политика, която се прилага от десетилетия насам от гръцките правителства, съответно ЕС, която довежда на практика до унищожаването на родното производство, и пренасочването на земеделското население към други сфери на икономическия живот, с всички негативни последствия от това.
От години наред се борят земеделците за решаването на наболелите проблеми. Но, когато вече се изчерпват всички средства, не остава друг начин да бъдат чути справедливите им искания, освен нарушаването на обществения ред, въпреки санкциите, които често търпят. Вярно е, че не всички искания са изпълними, някои дори засягат други социални групи. Но какво да прави земеделецът от Егион, например, който за производството на стафиди е похарчил разходи 1 eвро/кг, а ги продава между 1 - 1,15 eвро? Сменя дейността си и на пазара се появяват стафиди от съмнителен произход, качество и съдържание. Такава е картината и с много други стоки. Решението са субсидиите, но:
На път е да се приложи закон, според който като земеделци се третират само онези, които упражняват земеделието като основна дейност, което означава, че останалите няма да имат право на субсидии. Или на по-прост език, държавата (която и в това ми прилича на една друга съседна на Гърция държава) толерира феодалния начин на производство, като земята се събира в малко на брой феодали, които обработват огромното си стопанство чрез комерсиалните модерни методи - множество химикали, генно-модифицирани организми и т.н. с крайна цел колкото се може по-голяма печалба, независимо от последствията за околната среда и качеството на човешкия живот.

Девет бяха исканията, за които постигнаха съгласие всички земеделски организации в последните протести, сред които: неразделянето на земеделието на основна или неосновна дейност, осигурени субсидии, гарантирани изкупни цени, намаляване на производствените разходи, замразяване на банковите им кредити за 3 год., защита на местното производство чрез ефективен контрол върху вноса, намаляване на пенсионната възраст на 55 – 60 г. съответно за жени и мъже.
Или, основният конфликт е между земеделци, от една страна, и правителство с ЕС, от друга.
А какво стигна до нас от българските медии? Някакво гръцко-българско кръстосване на шпаги с елементи на селско-пиянски разправии.

снимката е от www.in.gr

Да, бяха затворени границите. Но само границите ли бяха затворени? Малко хора в България разбраха, че поне 20 бяха блокираните точки по пътната мрежа във вътрешността на Гърция през последния месец, а не само една - на Промахон (Кулата).
Да, имало е загуби. Кои понесоха най-много загуби? Производителите, на които стоките са стопирани на границата – но не само на границата, а и във вътрешността на Гърция. Кои са производителите? Българи, гърци, германци, холандци, австрийци и пр., в България, Гърция, но и в цяла Централна и Източна Европа, тъй като блокадите са спирали превоза на стоки от и за всички тези страни.
Каква е мисията на казионните медии по света? На първо място да защитават интересите на рекламодателите. Точно това направиха и в конкретния случай. Убедиха буля Пена от Каспичан, че е ощетена, защото „България губи от блокадите на гърците”. Ей така, по старовремешните тоталитарни разбирания.
Нима само България понесе загуби? И за коя България говорим? България на капиталистите, които понесоха най-много загуби? И кои капиталисти? България само български капиталисти ли има? Не е ли продадена България на чуждите инвеститори? Не са ли засегнати най-много техните интереси? Нима не са пострадали и гръцки фирми, които имат филиали в България?
Гръцката олигархия няма интерес от забатачването на българската икономика, по простата причина, че Гърция, ако изпозвам костюмирания език, е сред първите страни – инвеститорки в България, или ако използвам по-брадатия език, гръцкият капитал е навлязъл здраво в България. Като се знае, и едва ли някой се съмнява в това, големият бизнес е този, който определя политиката на една държава, ще ми каже ли някой какъв е интересът на гръцкия капиталист да затваря границите и с това да си нанася загуби от ненормалното придвижване на суровините и готовата продукция, които произвежда? И оттам и държавата Гърция, която се ръководи основно от неговите интереси?
Що за абсурдна логика е тази, през 21 век, когато капиталът и стоките се движат свободно от една държава в друга, когато наистина парите нямат мирис, да се придава национален цвят на икономическите интереси?
Питам се, кой има по-голям интерес от отварянето на границата, гръцкият капиталист, който е инвестирал в България, експлоатира българския работник и чрез продаването на стоката си, в това число минавайки през границата, набавя печалби, които в крайна сметка взема обратно в Гърция, или българският приемник на пропагандата.
Някой ще каже: “Ами, така го разбират хората”. Ами, каква е тогава ролята на медиите? Да толерират простите обяснения и оставят “хората” в заспалото им състояние. Право в целта! Точно пък това искат и рекламодателите. Никога да не й хрумне на буля Пена, че по-скоро има интерес, ако има начин, да се солидаризира с подобните си оттатък границата, отколкото да роптае в услуга на тези, които всъщност и нея експлоатират.
Няма ли да се разбере най-после, че едно е държавата – държавен апарат и механизмите му, друго е народът в същата държава? Това много ясно ще си проличи, поне за Гърция, в сряда на 24 февруари, когато всички синдикати в държавния и частния сектор са обявили обща стачка.
Със сигурност има среди, на които им е изгодно да насъскват и заблуждават, измествайки истинския конфликт на интереси, като се съсредоточават във вторични такива. А когато се уталожат нещата, няма ли пак тези същите земеделци от Серес – лошите, да пръскат парите си в Сандански и други близки до границата градове, купувайки стоки и услуги? Лошо ли е да постигнат целите си и да имат възможност да пръскат повече? От тази гледна точка не съвпадат ли интересите на населението отсам и оттатък границата? Когато гръцките земеделци постигнат целите си, няма ли това да е прецедент, от който могат да се възползват и българските им колеги?
Защо обикновените хора, които се трудят от сутрин до вечер за насъщния, се настройват против подобните си оттатък границата? Докога ще се хващат на едни и същи уловки?

Целта винаги е една:
ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА НЕ СЕ ПРЕЧИ НА ЕДРИЯ БИЗНЕС ДА СИ ПОСТИГНЕ ЦЕЛТА - ДА ДВИЖИ СТОКИТЕ СИ И ДА ТРУПА ПЕЧАЛБИ.
А ПРИ ЕДРИЯ БИЗНЕС ЦВЯТ И НАЦИОНАЛНОСТ НЯМА!

А българският медиен потребител охотно да му помага - веднъж работейки за него, втори път консумирайки стоките му, а също като лесно храносмила внушенията му и търси врага в себеподобния си отвъд границата...

28 коментара:

  1. Благодаря ти много за този пост. Никъде другате не видях нормална информация. По корпоративната медия просто рядко се чуват по големи дебилизми от колкото този път. Направо не исках да чета вестници и да гледам тв, за да не се нервирам на скапаната пропаганда.

    Абсолютно никъде не казаха исканията на хората.

    Благодаря ти пак!

    ОтговорИзтриване
  2. Съжалявам, но няма как да бъда съпричастна с фермерите в ЕС (и в частност с тези в Гърция). Толкова пари се пръскат в земеделие, а продукцията си остава абсурдно скъпа (и не особено качествена). Да не говорим колко по-подходящи за субсидии области има.

    Сигурна съм, че им е тежко на гръцките земеделци, но на българските не им е по-леко. И какво щеше да стане ако нашите бяха блокирали тяхната граница в туристически сезон? Ми нямаше да им е много весело. И България щеше вече да е осъдена и глобена.

    И още повече, Гърция е в трагично положение. Как изобщо тия хора си въобразяват, че могат да изнудват страната си в такава ситуация. Че те навсякъде из Европа вдигат пенсионната възраст, а гръцките земеделци искат да им я свалят? Съжалявам, но с какво те са по-добри или по-важни от всички останали хора в ЕС!

    Общо взето, виждам обвързаността ти с Гърция, но в случая, медиите отразяваха просто най-болната за нас страна на проблема. Гърците могат да правят каквито си искат протести у тях, но не могат да блокират чужда, суверена държава, с която страната им има подписани договори и да очакват да им съчустваме. Просто няма как да стане това.

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, че посетихте блога ми.

    Анонимен, дистанцирането ти от медийната пропаганда е похвално.

    Деница, ако имаше реална представа за нещата, щеше да знаеш, че в никакъв случай не са земеделците виновни, че „продукцията си остава абсурдно скъпа", а едрите търговци на земеделски продукти. Даже едно от исканията на гръцките земеделци е точно това - намаляване на разликата между производствена и потребителска цена чрез контрол на търговците.
    Колкото до ЕС - разбира се, че има много трески за дялане и политиката на субсидии не е правилната, както и много други неща в него. Но как ще се коригира тя, ако никой отдолу не натиска?
    Определенията „нашите”, „тяхната” ми звучат анахронично по причини, които излагам в статията – стига внимателно да се прочете. Но, за да съм в тон с нивото на тези определения, ще кажа, че огромната част на туристите, които солидно допринасят за икономиката на Гърция, според цифрите, не минават през българската граница. А и не разбирам, има ли сезон, през който една блокада на границата би нанесла по-малко вреди на интересите на едрия бизнес, който явно защитаваш?
    „Гърция е в трагично положение” – напушва ме смях. Откакто се помня, още от управлението на стария Караманлис в края на 70-те все за трагично положение и за затягане на колани се говори в Гърция, в името на някакво „светло бъдеще”. По-късно разбрах, че и в България е същото. И навсякъде. Но, където са по-послушни, там си и патят повече. Където се осмеляват, все нещо успяват да извоюват. Това е неписан закон. Народите нямат друг избор.
    „Навсякъде из Европа вдигат пенсионната възраст” – вярно е, че не само в Европа, а и в целия свят под претекст кризата (някой ден ще пиша и за нея) се връщаме във времето отпреди Чикагските събития от 1886 г. Вместо да се срамуваме, че съвременните хора се оказват неспособни (некадърни) да защитят правата си, извоювани им с кръв още преди векове, ние смятаме за правилно отнемането им. Страшно прогресивни мисли от един млад човек!

    „…обвързаност с Гърция…… най-болната за нас страна на проблема. Гърците …” –мисля, че си прочела статията по диагонал.

    Колкото до съчувствието, мила, тук не е въпрос от коя държава си, а чии интереси защитаваш, а интересите нямат цвят и националност - кога ще го разберем най-после?

    Съвет (по-големичък съм все пак) с най-доброжелателни чувства: по-малко гледане на телевизия и повече работа със собствения мозък.

    ОтговорИзтриване
  4. О, мозъкът ми не го мисли, работи.

    Самото изказване:
    "„Гърция е в трагично положение” – напушва ме смях." ми казва, че няма нужда от спорове.

    Нас срещу тях не е анахронизъм и никога няма да бъде. Хората винаги ще се делят, за добро или зло, пък в някои случаи е невъзможно да не го правиш по исторически причини.

    Но ако нашите земеделци бяха направили същото с искания, които смятам за неоправдани и невъзможни, щях да кажа същото. Не разбирам защо цяла Европа трябва да е заложник на земеделците. Като искат да се разправят с някой, защо не вдигат мерника само на прекупвачите и не се борят за стандарти за качество, а започват да искат привилегии, все едно те са по-важни от другите хора. Ами не са. Защо техните доходи да са държавно подсигурени, докато всички останали се чудят как да оцелеят? Защо те да се пенсионират по-рано, а останалите не? С какво те са по-различни?!

    А за туризма - не си съвсем прав. Основната част от туристи разбира се идва със самолети. Но много българи ходят в Северна Гърция с коли. Предполагам не само българи, а и просто хора не обичащи самолети(защото има и ще има все повече такива предвид някои практики по летищата). Да не говорим за ферарито с чужда регистрация, което срещнахме последния път като ходихме към Гърция. Явно и неговия собственик е предпочел границите.
    Така че една блокада нямаше да е точно безмислена, нито безболезнена. Ама не правим такива неща, нали?

    Благодаря за съветите, но, си поддържам мнението, когато държавата ти е на колене, нещо което е ФАКТ, независимо по чия вина, не може да се късате от стачки и никой да не се и замисля, какво би значело едно заемче от МВФ, например, с което да ви се платят субсидиите. Никой да не мисли, че с глупавото си управление, нарушава стабилността на ЕС. Не са само те. Знаем, че Испания и Португалия са следващите. И във всички страни се взимат непопулярни мерки. Но честно казано, при незаслужен просперитет, няма как в някакъв момент да не трябва да си платиш. За Гърция не съм запозната подробно, но за Испания съм. И смятам, че е съвсем логично това което се случва и то трябва да се случи.Не защото не съм социалистка - съм. Но когато нещата не са добре премислени и съобразени с реалността, се получават такива кризи, от които страдат всички. Аз лично нямам против хората да се пенсионират на 50, и само по желание да работят до 70. Но как точно това може да стане при застаряващо население, икономически, не ми е ясно. Все пак някой трябва да го създава това богатство, поне в настоящата версия на икономическа система. Не казвам, че я харесвам, не казвам, че не трябва да се промени, но човек трябва да реагира според реалността.

    И в случая е напълно логично да вдигнат пенсионната възраст. И това, за което трябва наистина да се стачкува, е да се повишат помощите за майки и бащи, да се стимулира всячески раждаемостта, да се инвестира в квалифицирана работна ръка, както и в наука и най-вече в борба с "старческите болести", защото на практика само това в дългосрочен план може да намали отново пенсионната възраст и да повиши качеството на живота и работоспособността на хората.

    Вместо това, искате инвестиции в земеделие и намаляване на възрастта сега. Ми ок, само че от това по-голяма гаранция, че всички ще станем китайска провинция не се сещам. Защото като правиш глупости, трябва да плащаш. За да платиш ти трябват пари. Парите са в Китай. Това е положението.

    ОтговорИзтриване
  5. Статията е по-скоро принципна – за това какво достигна до българина от протеста и как бе възприето, как всичко се сведе до едно заяждане по комшийски, като основен акцент се сложи на огромните щети за „нас”, за това колцина се опитаха да не се поддадат на първосигналната реакция и да осмислят ситуацията комплексно, наднационално, обективно и да потърсят своя интерес в нея.

    Недоволните ще протестират и естествено протестът не може да е удобен за всички, дори няма смисъл да е такъв, а доволните просто няма как да са съпричастни.

    Винаги ми е ставало много любопитно какво точно стои зад самоидентификацията „социалист” в България.

    ОтговорИзтриване
  6. Не знам за в България, но за мен лично, да си социалист, значи да вярваш, че държавата трябва да е тази, която да защитава и осигурява добруването на обществото като цяло и на индивидите по отделно - държавата-майка.
    И да подкрепяш намесата на държавата в ключови сектори, особено ако може с пари, но най-малкото с регулация. Сектори като универсално здравеопазване, образование, основни човешки права като правото разни монополисти да не те доят като кравичка и т.н. И да, това е много общо определение, което може да доведе до злоупотреби.

    За справка - напълно "за" плоския данък съм и съм дълбоко убедена, че е правилен и защитава правата на всички. И съм напълно "против" вмешателството на държавата в личния живот на хората, под формата на наблюдение, сключване на "граждански брак", простиране на балконите и други ограничения, когато не нарушаваш правата на другите. Само за забрадките мисля, че наистина трябва да са забранени на обществени места по много причини. Както и да е.

    Но не приемам, че трябва да подкрепяме всяко масово искане, без да се съобразяваме с това, какво ще значи това за цялата държава в дългосрочен план. Защото правителството не може да има само 4 години отговорност, нещата трябва да се правят с цел и посока, а не да се носим на където ни духа вятъра и като ни задуха в нищото да свиваме рамене и да гледаме тъпо.

    Както и да е, може и да не влизам в определението социалистка, но определено съм по-скоро лява, отколкото дясна. Но вярвам, че трябва държавата, а и всички ние да правим максимално добро, на цената на минимално зло. И в краткосрочен и в дългосрочен план. Даването на пари на земеделците само защото имат тежки машини, които умеят да паркират на неудобни места, носи много малко добро за обществото като цяло. А ЕС го практикува от много време.

    Пък за обзорната статия - ок. Аз пък направих обзорен коментар, просто защото ми е писнало, ама много, хората да се подават на изнудването на земеделците. Като тютюнопроизводителите. От къде на къде трябва моите данъци да спонсорират производители на наркотици? Защото това е пушенето, наркотик. Само че не, показват ни гладуващи старци и хайде да ги субсидираме. Ами да ги субсидираме, ама да си сменят производството. Ама не го правят, нали? Както и да е, това не е по темат. Статията всъщност беше интересна. Макар и да не съм съгласна с нея. Благодаря за нея.

    ОтговорИзтриване
  7. Сега разбрах, Деница. По отношение намесата на държавата в ключови сектори си по-скоро лява, но то кой ли всъщност не е? Но по отношение на протестите и най-вече по отношение на абсолютно десния и изгоден основно за едрия бизнес плосък данък, си по-скоро дясна. Къде е социалната справедливост в това бедният да плаща колкото богатия?
    А в България „социалисти” да искаш, всякакви модификации, затова винаги ми е чудно... Включително и крайнодесни. Понякога понятията са изцяло преобърнати. Но истински леви не съм виждала. Като погледна назад и видя как не само данъците, но и труда на поколения данъкоплатци отиде за превръщането на „социалистите” в капиталисти, които продължават да се смятат за леви, не се чувствам особено прецакана, ако моите данъци помогнат на някой земеделец, бил той и тютюнопроизводител. На него ли да вменим сега вината за наркотиците? Та, за горните може да е дошло времето да искат всичко да продължи кротко, да се гледа „в дългосрочен план”, за други това време е много далече.
    Както и да е, откъде се тръгна, а къде стигнахме :)

    ОтговорИзтриване
  8. Хм, къде е справедливостта богатият да плаща повече от бедния като процент? 10% от 500 лв = 50лв, 10% от 100 000 лв = 10 000 лв, това не е ли достатъчно повече??? Е, разбира се с един достатъчно висок необлагаем минимум.

    Не виждам нищо хубаво в това да наказваш някого че печели повече, защото точно това значи по-висок данък за богатите - наказание. Наказание, че някой може или иска да направи повече от средно-статистическия човек. И
    едно не разбирам, кои точно са "богатите", което трябва да плащат? Те не са ли хора като всички останали, но имали повече късмет, знания и умения? Защо вместо да се стремим всички да станем преуспели, ние се чудим какви данъци да им сложим, за да се почустваме отмъстени, че животът ни не ни удовлетворява?

    И не ми излизай с глупостите как богатите са лоши и престъпници - ако някой е престъпник, то мястото му е в затвора и основно задължение на съдебната система е да го вкара там. Но обществото и държавата не могат да им налагат данък "вина" предполагайки че може и да имат нарушения, това е абсурдно. Ако някой наруши законът, той следва да бъде осъден, ако някой се възползва от системата, то държавата трябва да се погрижи законите да попречат на това и да се погрижи богатите да не могат да издевателстват над бедните. Всички трябва да сме равни пред закона и да получим доколкото е възможно по-добър старт в живота. От там нататък, всичко зависи от нас.

    Да взимаш по-високи данъци от богатите е все едно да намалиш заплатата на по-образованите! Не че това не се прави в България, но едва ли е повод за гордост. Или да смачкваш лицата на по-красивите. За да не се почустваш грозен. Ми не става така. Това не е редно! Не може социално да значи да пречиш на хората да направят най-доброто, което могат, когато не пречат на другите. Съжалявам, не съм чела класиците, няма и да го направя. Наричам се социалистка, просто защото не одобрявам капитализма в чистия му вид. И определено има много хора, които не искат ама НИКАКВА намеса на държавата в ключови сектори, така че недей така, съвсем лява съм си в това отношение. Както и по отношение на политиката спрямо бедните и онеправданите - за мен мярка за развитието и качеството на едно общество е животът на най-бедните хора в него, а мярка за възможностите му е животът на най-богатите. Без осреднявания.

    И понеже този спор съм го водила - ако аз съм изобретател, който може да направи нещо супер хубаво за всички и да спечели от това и някой ще ме наказва за това, че правя хубави неща като ми каже "стигат ти толкова пари, останалото за нас"- аз просто ще му покажа едно пръстче и няма да правя нищо. Защото хората трябва да са равни пред закона и никой няма право да ме ограничава, просто защото може по-малко от мен.

    За мен социално значи, в грижа за обществото. Ако държавата наказва преуспяващите, то те просто ще спрат да преуспяват и всички ще си бъдем едни щастливи сиви скотове. От това полза няма никой.

    А за тютюна - ми ок, тогава да субсидираме и производителите на мак и канабис. Вярно, твърдите наркотици убиват доста по-бързо, но за сметка на това, трудно можеш да се надрусаш пасивно с кокаин.

    ОтговорИзтриване
  9. Хм, а колко му остава на единия и колко на другия, за да живее? И колко усилия коства на единия да изкара едното и на другия другото? А във времето какво става с дистанцията помежду им, скъсява ли се, увеличава ли се, и какви стават шансовете на единия да догонва другия? Струва ми се, че започват да клонят към нулата без оглед вече на качествата…

    Какво точно не разбираш за богатите? Ами за България те са едни хора с умения, многократно надхвърлящи уменията на останалите, във всеки град се знае кои са, има и национални класации за който му е интересно. Когато човек се задълбочи, може да установи, че повечето имат сходен произход и изяви през последните десетилетия, а също може да се установи, че специалните им умения са се култивирали в същия този период и не винаги са родово онаследени от по-раншни периоди. Техните деца имат още по-големи умения и логично са предопределени да имат още по-големи успехи. Разбира се, че не трябва да се наказват с несправедливия данък Вина. Просто ако все пак предпочитат да живеят в един по-изискан и подхождащ им градски пейзаж, е добре да плащат малко по-високи данъци, защото няма как с мизерните плащания на бедните да се поддържа всичко на ниво – осветление, улици, паркове и пр. и ще се налага на една пряка от кварталите им хората да скачат в кошовете за някой изхвърлен комат. Ако естествено това ги смущава. На другите едва ли прави такова впечатление, защото те просто имат други грижи, като да вържат месеца, защото са се родили с по-малко късмет. Сред тях всички си изкарват парите с честен труд, което се доказва още веднъж от факта, че няма осъдени. Ако все пак някой наруши закона, той бива осъждан и завзетото се връща на ощетените или се раздава на нуждаещите се.
    Добре би било тези хора да помагат малко повече на другите под формата на по-високи данъци, което ще е пак грижа за тях самите, за да не става прекалено голям контрастът, а и би било далновидно, защото тези другите, некадърните, като погледнем историята, понякога вземат, че се отчаят и развият една нездрава злоба и завист и с един замах пратят толкова съзидание по дяволите.
    Много от тези хора в България се наричат „социалисти”, което е по моему вид реверанс към групировката, допринесла за оценяване на възможностите им, и към изродилата се социалистическа идея от миналия век.

    А ако си изобретател, който може да направи нещо супер хубаво, най-вероятно животът ти ще отиде в правенето му и после някой друг ще печели от това, ако пък е в ущърб на въпросните богати, най-вероятно няма да види бял свят, а също е вероятно ти сама да дадеш твърде много от парите си на другите, просто защото мисленето поне на изобретателя се очаква да не е толкова обсебено от пари и преуспяване.

    И за тютюна, както за много неща, държавата-майка е здраво прегърната с големия бизнес, и си прибира акцизите, без които трудно би вързала бюджета, съвсем законно продава наркотик и си мие ръцете с лицемерните надписи и кампании против тютюнопушенето.

    ОтговорИзтриване
  10. Глупости, завист, оправдания...

    Може и да не съм богата и може и да не успея да променя света, но със сигурност се надявам да не прекарам живота си в нездрава омраза към тези които са се родили с повече късмет. Да те светна - повечето хора се раждат с повече късмет в някоя област от останалите. На някои им върви на карти, на други в любовта, на трети със здравето, на четвърти с парите или науката или изкуството. Коя точно си ти (или който и да е друг), че да съдиш кой какво рожденно право имал и какво не? Значи като А има здраво тяло е длъжен да си даде бъбреците на Б, щото така е по-честно ли? Или сърцето? Или като напишеш 1 хубава книга, следващата я подари на съседа, той да я издаде. Щото ти стига.

    Не знам как изобщо можеш да си вярваш на глупостите.

    Ще повторя сметката, която явно те затрудни - 10% от 1000лв = 100лв, 10% от 100 000лв = 10 000лв. Не знам защо на държавата ще са и толкова пък малко тия 10 000лв, които са тамън 100 пъти повече от 100-те лв на "бедняка".

    Сещам се как едни мили момченца хаймани се опитваха да ме изнудят да им дам домашните си да ги препишат в университета. Опитаха се едва ли не да ми вменят вина, че те нямали, пък аз съм имала и затова трябвало да им дам. Значи аз мога да си отделя 4 часа на седмица, за да ги напиша, те през това време да купонясват, нещо което на мен ми се прави не по-малко, и после аз ще им дам труда си, защото така трябва?! Защото имам повече, те нямат нищо - та що да не им го дам. Като съм улава да се трудя, вместо да последвам светлият им пример.

    Много интересна логика имаш, наистина. Впечатлена съм.

    Няма да коментирам останалите глупости - просто не разбирам защо изобщо ни е съдебна и изпълнителна власт, защо са ни закони, ясно е, че ти вече знаеш кои са престъпниците, дай да ги линчуваме и да им вземем парите.

    Само че странно защо хората забравят едно нещо - богатството не са парите. Парите са просто хартийки, с които то се удостоверява. Богатството са нещата, които можеш да направиш, когато поискаш. В този смисъл, ако утре слънчева буря изтрие всички сметки в банките, никой от нас няма да стане по-богат. Дори е много по-вероятно всички да станем много по-бедни заради хаоса.

    И последно, доходите ми в момента са по-скоро ниски. Странно защо не мисля за себе си като за "бедняк" с влажни и изстрадали очи. Не мога да си купя супер много неща. И какво? Дай сега да ревна и да ходя да обирам хората, които имат повече. Ми имат. Има много хора, които са и по-здрави и по-красиви и по-млади и по-силни и по-щастливи от мен. И какво?

    Водила съм го този разговор, затова няма да го повтарям. Аз не мразя богатите, напротив искам да стана богата. Искам да направя нещо много хубаво и да забогатея от него - не защото съм обсебена от парите, а просто защото смятам за справедливо като направиш нещо добро, да бъдеш възнаграден подобаващо. И да можеш да си купиш нещо абсурдно скъпо и просто да си го гледаш колко е лъскаво.

    Жалко е как в България науката е сведена до идеалисти, които работят за идеята, докато фотосинтезират и подкупни шефчета, които са готови да продадат и майка си, за да забогатеят. Това аз наричам нездраво общество. И рано или късно, всички хора, които ценят труда си ще избягат, и тогава всички псевдо-социалисти ще разберат, защо достойното възнаграждение за труда е основополагащо за по-доброто бъдеще на всички ни. Просто защото хората имат нужда не само от наказания, но и от стимули, за да се развиват и да дават най-доброто от себе си.

    Пък ти си вярвай. Само не разбирам защо се сърдиш на бандитите, че не са в затвора. Те са единици, ние сме мнозинство. От нас зависи престъпниците да са в затвора, като не ги вкарваме там е малко смешно да очакваме те сами да си влязат.

    ОтговорИзтриване
  11. Нищо ново, вечния елементарен аргумент за злобата и завистта, дето разяждат всеки, който спомене за някоя несправедливост. Друго не можахте да измислите.
    Абе я си стой в облаците - каквото било, било! Отвреме-навреме някой смешен идеалист или някой завистлив нещастник от ония „с влажните и изстрадали очи” ще ти нарушава идилията с глупостите си… Хич не се и опитвай да ги разбереш, трудно е!
    И стига вече с тези леви идеи, почти нищо общо, както и да го погледнем…

    ОтговорИзтриване
  12. Ти просто идея си нямаш колко десни могат да бъдат десните идеи(и то без да са престъпни). Щото и те, също като левите са изопачени в България. Но както и да е.

    То каквото било все още си е. И явно няма да се промени, докато има хора, които вместо да мислят с главата си, се хващат за разни добре звучащи идеи, без да се напънат да видят до каква развала могат те да доведат. Били те леви или десни.

    ОтговорИзтриване
  13. Момичета, виждам здраво хортуване пада тук. Само може да ме радва!
    „Всички трябва да сме равни пред закона и да получим доколкото е възможно по-добър старт в живота”.
    Съгласен съм. И аз за това радея. Хубави приказки, за един измислен свят обаче.
    За какъв старт говорим? Още като се започне от отношението на учителите към децата си личи неравенството. Едно е отношението към децата на богатите и друго към тези на бедните. Моя син в никакъв случай няма да отиде в Оксфорд. Моят син няма да наследи готова крупна компания. Еднакво ли ще е отношението на властите към моя син и към детето на един богаташ при грубо нарушение на закона от тяхна страна.

    „съдебна и изпълнителна власт… закони..”
    От Марс ли падаш? Кои коват и кого обслужват законите и властта, съдебна и изпълнителна? Хубаво би било да е така, както го мислиш. Впрочем и аз и хората, които мислят като мен, все за това се борим. За едно общество, в което наистина да има справедливост. Съдебна и изпълнителна власт да функционират безпристрастно. Законите да се коват за всички. Само, че е елементарно да осъзнаем, че в система, в която цари парата и печалбата на всяка цена, горното ще остава само илюзия. И не ми казвай, че това е постигнато на запад. Знаем как например цели воини се водят само за да обслужат интересите на най-крупните капиталисти. Надявам се не си и ти на мнението, че в Ирак войната стана, за да се освободи иракския народ. Колкото хубавата Елена е причина за троянската война. Няма да престана да ги повтарям тези примери, защото вадят очите.

    Защо тълкуваш всеки вик за справедливост като „нездрава омраза към тези които са се родили с повече късмет”? Поредната глупост, която се шири из обществото, че ние, които настояваме за по-справедливо разпределение на благата, завиждаме на тези които имат. Яд ни е, че нямаме и ние. Със сигурност завиждащи има и не са малко. Те не само завиждат, но и се възхищават на богатите, мечтаят да бъдат като тях. За тях системата е идеална, проблемът е само в това, че самите те не са достатъчно богати. Но живеят в заблудата, че всеки от тях би могъл да стане богат. Много от тях са убедени, че са способни, но не са имали късмета да преуспеят, или, че завистта на хората им е попречила. Същото това множество, съвсем напомнящо стадо, има за невероятно развлечение посещението на новия хипермаркет, на мола, „облизването” след всяка лъскава кола на хоризонта, ходенето на кино, без значение от филма, важното е да има специални ефекти и да е 3D.
    Но има и една друга, малка част, която избира да води живот без компромиси, без подмазвачество, без кланене до земята, без мошеничества, без далавери, НО и без култ към „лъскавите” придобивки. Не вижда в парите самоцел, а средство. В тази категория съм аз, както и предполагам Сибила по коментарите, и повечето, които четат и намират този блог за интересен.
    Следователно, имаме единомислие с теб като пишеш, че „богатството не са парите”, но как мислиш, че един небогат човек би могъл да направи нещо „когато си поиска” в условията на съществуващата система.

    Но всъщност какво означава богат? Няма по относително понятие от това. Едно е „богат” за един българин, друго за един грък, съвсем друго за един китаец. Когато аз казвам „богат”, имам предвид крупния капиталист, който заедно или в антагонизъм с други от неговата класа дърпат конците на политиците, независимо от коя държава са, от което зависи и моя и твоя живот. Всички останали, с по-малки или по-големи доходи, са отсам на барикадата. ...

    ОтговорИзтриване
  14. Деница, не живееш ли в измислен свят:
    „Ако някой наруши законът, той следва да бъде осъден, ако някой се възползва от системата, то държавата трябва да се погрижи законите да попречат на това и да се погрижи богатите да не могат да издевателстват над бедните. Всички трябва да сме равни пред закона и да получим доколкото е възможно по-добър старт в живота. Оттам нататък, всичко зависи от нас. „
    Предполагам си виждала едни баровски коли - не изключвам и да се возиш в такава, как много често нарушават всички правила на ЗДП и остават вечно ненаказани. Ще ти кажа един съвсем официален начин, по който става това. Стават спонсори на МВР, не говоря за рушвети под масата, а за съвсем законни отношения. Поемат примерно разходите по видео-наблюдателната техника в определен район и стават автоматично недосегаеми.

    Относно плоския данък: това е една от най-десните мерки, които предприе „лявата” БСП. На запад се смята за крайна мярка на неолиберализма. И за да те приземя, ще кажа следното, изполвайки твоя пример: Знаеш много добре, че за едно нормално живеене в България в никакъв случай не стигат 500 лв. доход на месец - да не говорим за по-ниски заплати. Този, който получава 500 лв., едва успява да върже двата края. Лишава се от много жизненоважни неща. На всичкото отгоре идва държавата и му взема 50 лв., с които би могъл да си купи поне една фалшива дреха. Сама разбираш, че този, на когото му остават 90 000 лв. не се лишава от жизненоважни неща, най-много от някоя екскурзия по-малко. Така или иначе държавата взема чрез косвени данъци (ДДС, акцизи и др.) от всички поравно в абсолютна стойност, а не в процент вече върху доходите, т.е. при покупка на един хляб от 60 стотинки, от тях 10 ст. плащаш на държавата ДДС, независимо дали си богат или беден. Това е несправедливо, но както и да е, приемаме го, защото, да речем, няма как да го регулираме иначе. Е, остави бедния да плаща поне само косвените данъци. Не му налагай допълнително тежести. Трябваше поне да има необлагаем минимум. И друго, едноличните търговци плащат 15% плосък данък, по каква логика? Това са често фирми, които навремето са нямали налични средства да внесат уставния капитал, за да регистрират ООД. Защо на 8 000 лева печалба едно ООД ще плаща 800 лв. данък всичко, а един едноличен търговец ще трябва да плати 1200 лв. данък и заедно със задължителните изравнителни осигурителни вноски някъде 2400 като ударим чертата? Примерът е съвсем пресен и конкретен.

    Като стана дума за БСП, „социалистите” в България тъй и не престанаха да доубиват политическите термини. Достатъчно сериозно беше делото им в тази насока по време на „реалния социализъм”. Техните предшественици и другарите им от другите източноевропейски страни накараха 1/3 от човечеството да намрази термини като социализъм, марксизъм, левица и да прегърне със завидна любов американската мечта, в услуга точно на крупните капиталисти, чието царуване се дължи именно на антисоциалистическите настроения на народите. Но, разбирам! Главната задача на БСП е да защитава една голяма част от местните капиталисти - „социалистическата” номенклатура, превърнала се в капиталистическа господстваща класа (вж. http://mavrakisbg.blogspot.com/2009/04/blog-post_25.html). Разбира се, че ще продължава да убеждава народа, че социализъм означава плосък данък, далавери, заменки, трупане на капитал в единици, субкултура, и тн. Това е логично. Нелогичното е, че антибесепарите защитават косвено мазните глезени деца на столетницата, като се обявяват ЗА капитализъм и то в неолибералиската му форма, мислейки горките, че защитават държавата си и себе си. А всъщност са в единомислие с „комунистите”. Браво! БСП заслужава голяма похвала от световния империализъм за заслуги към него - както би казал Тодор Живков! ....

    ОтговорИзтриване
  15. И още нещо Деница. Продължаваш да не правиш разлика между производителите на земеделската продукция и всички останали по веригата на препродаването и обработването й. Докато не изясниш това, трудно ще разбереш проблема.

    И продължава да ме напушва смях като чета, че „Гърция е в трагично положение”. Имай търпение и ще разбереш защо, когато излезат наяве всички мошеничества от страна на гръцката олигархия в комбинация със световни финансови фактори. Поне в този блог бъди сигурна, че ще ги видиш. Това от една страна, а от друга, продължавам да се удивлявам как успява системата да внуши комплекси за колективна вина и страхове за бъдещето, с крайна цел, за пореден път да измъчи и озапти народите – т.е. обикновените хора като мен и теб. И продължавам да се отчайвам от мисловната дейност у хората, как от блокадите, стачките и протестите в Гърция досега единственото настроение, което се понатрупа у хората, е едно злорадо коментиране по адрес на гърците, как по три пъти седмично ходели на ресторант, как живеели над стандарта си и с това са си били заслужили положението, как да не ме напушва смях. Смешно, глупаво, че тъжно! Колко ли века ще минат докато този гняв (без завист) се обърне срещу когото трябва?

    ОтговорИзтриване
  16. Виж какво, аз взимам 510лв чисти. И какво? Никой от близките ми не взима над 1000лв на месец. И все пак успяваме да се оправим, да планираме това-онова. Намираме начини да се разходим из Европа. Не, не карам лъскава кола. Карам кола на 19 години. Не ям хайвер. И все пак смятам живота си за достоен и смятам стартът ми за достатъчно добър. И нещо повече, знам от опит, че човек може да намери начин да направи много много неща, стига да поиска.

    Просто сте ми много смешни, като почнете да се тръшкате. Знаете ли, че някъде по света живят с 2 долара на ден? Че някъде по света, хората гладуват, ама наистина, а не млатят соеви салами и пържоли и не умират от сърдечно-съдови заболявания поради същите тези салами? Знаете със сигурност и не знам как не ви е срам да ми ги говорите тези глупости.

    Да не говорим за това колко хора се раждат с различни заболявания, които са им вродени. Да не би техният късмет да е по-добър от вашия? Ами децата, чиито бащи смилат майките им от бой през ден (1/3 от българките според статистиката). Това как е за начало на живота? Човек рядко си дава сметка колко лош старт може да има.

    Но това не може да оправдае кражбата. Което е истинското име на това, което предлагате. Да вземеш нещо, което ти не си изкарал от някой, който не иска да ти го даде е КРАЖБА. Независимо колко пари има този някой. Ако аз съм счетоводител на някой милиардер (пример) и взимам по малко от парите му всеки ден, толкова че той да не се усети никога, това пак ще е кражба. Независимо, че тези пари не са му особено нужни.

    Не можеш да вземеш от тези, които имат повече, за да го дадеш на тези които имат по-малко, просто НЕ МОЖЕШ. Защо? Защото е лошо. Защото е също толкова лошо, колкото да раздаваш или изпълняваш смъртни присъди. Защото ставаш също толкова лош, колкото този срещу когото се бориш! Целта не оправдава средствата. Поне не и ако ще градиш по-добър свят. Ако просто целиш преразпределение на средствата е друг въпрос.

    Дадох един супер прост пример, но го избягвате много упорито. Здравето е най-скъпото нещо, което можеш да имаш. Трансплантациите са вече нещо нормално. Ще ми обясните ли по вашата логика, в която или всички деца ходят да учат в Оксфорд или всички учат в Люлин, защо тогава всички деца да нямат по 1 бъбрек, след като някои нямат нито един читав, а можеш да си съществуваш и с 1 ако трябва. Просто лека операцийка и даваш шанс на хиляди деца да живеят нормален живот. Но никой дори не си помисля и да го предложи, нали? Но докога?

    Кажете ми, какво ще последва след взимането на пари от богатите, за да се даде на бедните. Взимане на органи. Взимане на любов. Взимане на признателност. Докъде сте склонни да стигнете във вашата извратена версия на състрадание?

    Спорете с мен, колкото си искате, но това няма да направи идеите ви по-приемливи. Никой от вас няма да се откаже от бъбрека си ей така и да го остави анонимно за трансплантация, на някой в нужда. Ревете за едните си данъци, че ви били високи. Защо не се откажете от половината си заплата в полза на наистина бедните хора? Защо трябва да гледате другите и да искате да променяте тях, а не погледнете себе си и не дадете пример. Всеки от нас е МНОГО по-богат в сравнение с едно дете (или възрастен) в Африка или Азия, защо не си даваме половината заплата за тях? Не виждам хора, които да се трепят да го правят. За всеки от вас, този който има повече от вас трябва да дава на тези които имат по-малко. А това, че вие имате повече от много хора не се брои. Защото защо вие да давате, като има много по-богати хора. Защо вие да се жертвате, като може друг да се пожертва. Много удобно, нали? Съжалявам, но ако искате да сте социалисти, не може да очаквате някой друг да оправи света, някой друг да се раздели с парите си, някой друг да не получи достатъчно. А вие да сте винаги на получаващата страна. Няма как да стане тая работа.

    ОтговорИзтриване
  17. И за справка - защитавам само физическите лица, юридическите, от типа на корпорациите, никога не бих ги защитила. Даже напротив. Много държа за тях да има жестока държавна регулация. Само че грешите - техният натиск може да е произволен, но докато не докарат по улиците танкове, силата е в хората. Във всеки от нас. Защото живеем в демокрация. И тя изисква хората да имат грижата властта да защитава интересите им. Но докато никой от нас не предприема нищо, не можем да се сърдим на никого!

    И последно - виждала съм много лъскави коли да нарушават ЗДП. Но съм виждала дори още повече нелъскави да го правят.

    П.С. Това че защитавам плоският данък не значи, че съм съгласна с останалата част от данъчната ни политика. Даже съм по-скоро несъгласна, така че няма нужда да ми даваш примери с ЕТ и ООД.

    П.С.П.С. Продължавам да смятам, че Гърция, както и още няколко страни сами са си виновни за случващото се. Лесно е да обвиняваш световната конспирация и олигарсите, те със сигурност са се възползвали много, но въпросът е, че правителството(-ата) са взимали въпросните решения. С или без натиск, няма такова нещо като разпределена отговорност. Щом са го направили ще се наложи да си сърбат попарата. Ако това те успокоява - положението ще става все по-лошо не само в Европа. Системата е сбъркана и рано или късно ще се сгромоляса. Съжалявам за гърците, че ще трябва да си променят живота, но след като всички сме отговорни за безумната финансова система, която сме създали, всички ще страдаме. И в това отношение наистина няма да има разделени между българи и гърци и каквито и да е други. Време е за промяна.

    П.С.х3 - не мислите ли, че е много интересно как хората умеят да оправдават всякакви неща с децата си? Интернет цензурата се налага в името на децата, вие искате да крадете в името на децата. Много много удобно...

    ОтговорИзтриване
  18. Всъщност, радвам се, че по най-важните въпроси имаме консенсус:
    Защитаваш само физическите лица, но зад корпорациите, разбира се, стоят хора. А най-крупните измежду тях ни управляват живота.
    „докато никой от нас не предприема нищо, не можем да се сърдим на никого!” –разбира се, в този блог доминира най-вече „народния отпор” – кликни в съответния етикет вдясно.
    „няма такова нещо като разпределена отговорност” – именно! Защо обикновените хора, които се трудят, да плащат за кризата, която причиниха онези там с крупните корпорации?
    „положението ще става все по-лошо не само в Европа. Системата е сбъркана и рано или късно ще се сгромоляса.” Ако прочетеш статиите ми в блога, точно това ще прозреш между редовете!
    Само не съм съгласен с това, че „всички сме отговорни за безумната финансова система, която сме създали, всички ще страдаме.” Не сме ние всички я създали такава, а ни е наложена, пак от същите тези крупни корпорации.
    „наистина няма да има разделение между българи и гърци и каквито и да е други. Време е за промяна.” - Та аз нали за това говоря?

    За „кражбата”, която аз „искам да извърша”: В никакъв случай не искам нечий бъбрек. Просто да ми върнат моя бъбрек цял, който ми крадат всеки ден мъчително по малко. Просто да върнат откраднатото и да престанат да крадат частици от моя и твоя бъбрек. И това няма да стане, докато не си го поискаме заедно – а това често изисква жертви.

    ОтговорИзтриване
  19. като чета коментарите и разбирам че битката в Гърция и навсякаде е вече загубена. мозъците ни са безвъзвратно промити.
    мислех да емигрирам, но къде... на марс?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Искате ли да продадете бъбреците? Търсите ли за възможност да продават бъбреците за пари заради финансовата съборят и не знаете какво да правите, а след това се свържете с нас днес и ние ще ви предложим добра сума за бъбреците. Моето име е Доктор Келвин съм Нефролог в Аполо бъбрек болнични departmen. Нашата клиника е специализирана в Kidney хирургия и ние също се занимават с изкупуване и трансплантация на бъбреци с жива на съответния донор. Ние се намираме в индийски, Турция, Нигерия, САЩ, Малайзия. Ако се интересувате от продажба или закупуване на бъбреците, моля не се колебайте да се свържете с нас чрез имейл ighaluhabalhome@gmail.com или WhatsApp ме +2348143840335

      Email: ighaluhabalhome@gmail.com или ме WhatsApp +2348143840335

      Изтриване
  20. Нуждаем се от хора, които искат да дарят бъбреците с разумна такса, на възраст от 18 до 45 години. Заинтересованите страни, моля, свържете се възможно най-скоро за по-нататъшна обработка. моля, свържете се за повече информация: (samuelstephen1009@gmail.com)

    ОтговорИзтриване
  21. ЗАБЕЛЕЖКА 2019 !!!

    ЧИСТА ЗЕМЯ БОЛНИЦА

    Имате ли дълг?

    Имате ли финансова разбивка?

    Необходимо ли е да се събират средства за здравни грижи или плащания на дълг?

    Изчакайте, защо да не обмислите продажбата на бъбреците като опция за много добра сума.

    Ако искате да продадете бъбреците си днес. Дайте ни веднага съобщение по електронната поща (drbraddevlen106@aol.com). Бъбрека се купува за максимум 580 000,00 щатски долара с предплащане.

    Нашата болница в момента купува здрави бъбреци. Моето име, д-р Брад Девън, аз съм нефролог в болницата с бъбреци в Pure Land. Болницата е специализирана в бъбречна хирургия и лечение на заболявания, ние също се занимаваме с изкупуване на бъбреците и трансплантация с живота на донора. Ние се намираме в Индия, Нигерия, Австралия, САЩ, Малайзия, Конго и др. Ако се интересувате от продажба или закупуване на бъбреци, свържете се с нас по електронната поща сега (drbraddevlen106@aol.com)

    ОтговорИзтриване
  22. Здравейте.

    Имате ли нужда от спешен заем, за да получите финансовия си проблем
    отхвърлени от банки във вашата страна и имате нужда от спешен заем, свържете се с нас
    Днес на фирма Инфо фирмата за доверие ООД, Ние помагаме, когато другите не могат!

    * Заемете всичко до $ 5,000.00 до $ 50,000,000.00.
    * Изберете от 1 до 10 години за изплащане.

    Имейл за връзка: (info.trustfirm2012@gmail.com)

    Благодаря за отделеното време,
    Видове пожелания,
    Катрин Коул
    info.trustfirm2012@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  23. Здравейте.

    Имате ли нужда от спешен заем, за да получите финансовия си проблем
    отхвърлени от банки във вашата страна и имате нужда от спешен заем, свържете се с нас
    Днес на фирма Инфо фирмата за доверие ООД, Ние помагаме, когато другите не могат!

    * Заемете всичко до $ 5,000.00 до $ 50,000,000.00.
    * Изберете от 1 до 10 години за изплащане.

    Имейл за връзка: (info.trustfirm2012@gmail.com)

    Благодаря за отделеното време,
    Видове пожелания,
    Катрин Коул
    info.trustfirm2012@gmail.com

    ОтговорИзтриване
  24. Това трябва да информира широката общественост, че болницата Hosmat сериозно и спешно търси здрави донори на бъбреци, готови да продадат бъбрека си за $ 820,000usd (осемстотин и двадесет хиляди щатски долара).
    Заинтересованите донори трябва да се свържат с Dr.hosmathospital@gmail.com или да се обадят на 9825503721 +447031993891 или да се свържат с нас @our зонален офис №. 23 казва luke road нова делхия.
    Очакваме спешното ви спазване, тъй като нашите пациенти с уважение сериозно очакват трансплантация на бъбрек.
    Обещаваме ви максимално удовлетворение. С най-добри пожелания, д-р Хосмат.

    ОтговорИзтриване
  25. Здравейте,

    Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен заем за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от най-много 2 до 50 години.

    Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас с вашата заявка за заем.

    Тази оферта е за сериозни хора.

    Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
     
    Сертифицирани сме,
    надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

    С Най-Добри Пожелания,
    Дерек Дъглас
    easyloanfirm2020@gmail.com



    3% Просто и достъпно предложение за заем

    ОтговорИзтриване
  26. Здравейте,

    Имате ли нужда от удобен заем за вашето удовлетворение? Ние предлагаме достъпен 3% лихвен заем за местни и международни кредитополучатели. Ние сме сертифицирани, надеждни, надеждни, ефективни, бързи и динамични и работим заедно. ние даваме дългосрочен заем от най-много 2 до 50 години.

    Имате ли нужда от директен, лесен и достъпен заем, за да платите за дълга, да започнете бизнес или по някаква друга причина? Ако е така, моля, свържете се с нас с вашата заявка за заем.

    Тази оферта е за сериозни хора.

    Моля, свържете се с нас, ако се интересувате, чрез: Email: easyloanfirm2020@gmail.com
     
    Сертифицирани сме,
    надежден, надежден, ефективен, бърз и динамичен.

    С Най-Добри Пожелания,
    Дерек Дъглас
    easyloanfirm2020@gmail.com



    3% Просто и достъпно предложение за заем

    ОтговорИзтриване
  27. Здравейте. Имате ли нужда от спешен заем, за да решите финансовите си нужди? Ние предлагаме заеми в размер от 2 000,00 до 50 000,0000,00, надеждни, силни, бързи и динамични, без кредитни проверки и 100% гаранция за чуждестранен заем в периода на прехвърляне. Ние също така давахме всеки заем в чуждестранна валута с 2% лихва за всички заеми. При интерес се свържете с нас чрез този имейл :( 24hoursloancom@gmail. Com

    ОтговорИзтриване