19.6.09

Ветераните-футболисти на Берое плават за остров Лимнос



В петък 19.06.2009 г. в 20:00 ч., ако е рекъл Посейдон, ветераните-футболисти на Берое плават с ферибот от Кавала за остров Лимнос. Там ще изиграят два мача с местния отбор и след като се насладят на красотите на острова, ще потеглят обратно за родината.

Инициативата за поредната футболна среща е на клуба на гърците в Стара Загора „Ригас Фереос”, верен на целите, които си постави още от създаването си през 2004 г. за „...изграждане на мост на взаимоуважение и приятелство между народите на България, Гърция и Кипър ...” .

Нека припомним, че клуб „Ригас Фереос” е инициатор, координатор и съорганизатор на създадените и затвърдени с ежегодни посещения и срещи отношения между клубовете на ветераните-футболисти на Берое, от една страна, и съответните клубове на гр. Александруполи и о-в Керкира /Корфу/ от друга.

С отбора на ветераните от о-в Лимнос началото бе положено през м. ноември 2008 г., когато лимносци, по наша инициатива и съорганизаторство с клуб “Берое”- ветерани, посетиха Стара Загора, като останаха възхитени от красотите на града, а срещата с беройци приключи с миролюбивия резултат 3-3.

„Божественият остров”, както описва Омир о-в Лимнос, се намира в северно Егейско море и е осмият по големина остров на Гърция.

Повече информация за загадъчния остров на български:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D1%81
http://limnosbg.blogspot.com/
http://www.freeride.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар