30.1.09

Ердоган срещу Перес - Евала, комшу!


Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган се осмели да се конфронтира с израелския президент Шимон Перес и да напусне срещата в Давос.

Не знам дали не го е направил за политически дивиденти в страната си, или за да спечели точки сред арабската общественост, с цел да се обяви като защитник на мюсюлманите. Или /лошите езици казват/ за да потули неуспеха си да договори добри условия за заем с МВФ. Или пък тайно така се е договорил с новото управление на САЩ.

Каквато и да е причината, не мога да не възкликна:

Ашколсун, комшу!

Защото,

кой се е осмелил до сега да каже истината в очите на представител на Израелската държава и то пред медиите?

Защото,

никога не биха имали смелостта да го направят управниците на първата ми родина (Гърция), както и на втората (България), за което се срамувам.

А ако някои се съмняват в правотата на думите на Ердоган, че „Израел знае много добре да убива хора” нека погледнат тези шокиращи снимки (за които предупреждавам, че не бива да ги гледат бременни жени или хора с слаба психика).

Разбира се, удоволствието и реверансът ми щяха да бъдат пълни, ако не беше геноцидът, който пък държава Турция прилага срещу кюрдите, както и погазването на елементарните права на гражданите в същата държава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар