7.1.15

Докога ще ни лъжете!

Паника тресе финансовия и политическия елит на Европа само при мисълта за правителство на СИРИЗА в Гърция! Както винаги, българските системни медии ехтят в синхрон с европейските такива. 
И лъжат
Да, лъжат. Дори с такива, наглед неумишлени, грешки, които могат удобно да се преставят и като технически, но за миг напълват интернет пространството. Не може да си представи човек докъде може да стигне пропагандата на системата, както и сервилността и заблуждението от страна на българските медии. Подадох в Гугъл фразата: 
"Дълговете на Гърция бяха опростени през 1953"
Резултата: 



Това е фразата, която се предполага, че е казал председателят на СИРИЗА Ал. Ципрас пред постоянния конгрес на партията на 03.01.15 г. "Дълговете на Гърция бяха опростени през 1953 година, същото ще бъде направено и през 2015" Това е една абсолютна лъжа. То нито исторически е вярно, нито Ципрас го е казал така. Повтаря се с цел заблуждаване на читателя. Всеки обикновен човек при тази информация би си помислил: "Много нахални тези гърци! Несериозен е този Ципрас!" С изключение на една, всички намерени от гугъл публикации /между които и такива от известни и "сериозни" медии/ повтарят тази лъжлива "информация".

Но каква е истината?
Ето видеото от въпросната реч на Ципрас.

В 29:38 мин. той казва буквално следното (превод: Г. Мавракис):

"...И тук искам да отворя една скоба. Германия няма моралното, не политическото, а моралното право да лишава Гърция от това, което Гърция и останалите страни от Европа са й дали през 1953 г. Това, което е приложено за Германия през 1953 г., е както справедливо, така и необходимо да стане за Гърция и за другите държави от европейския юг през 2015 г."

Значи, не на Гърция са опростени дълговете през 1953 г., а на Германия! И това разбира се казва Ципрас.

Защо ни лъжат тогава медиите?
Ами как защо, защото така е угодно на имащите пари и власт, към които медиите открай време се навъртат и ни убеждават постоянно, че не трябва никога да се променя статуквото. И ние им вярваме, обхванати от стокхолския синдром. Защото ни е страх да не би от камшика да има и по-лошо. Дори и грешка да е една подмяна на Германия с Гърция, нима невежото отразяване на събитията - без съмнение, без критика, без проверка, копи-пейст, от медия в медия е нещо невинно? 

Кога ли системните медии ще информират адекватно? Кога ли ще съумяваме да правим разлика между истинската и лъжливата информация?

1 коментар:

  1. повечето от германския дълг всъщност е бил репарации от Двете световни войни. т.е. на германците са им опростили големи глоби, наложени заради поразиите на Хитлер. има разлика да се опрости глоба и да се опрости заем , нали ?

    ОтговорИзтриване