9.11.11

Ок, чухме медиите, сега да чуем истината за Гърция

"На площада сме"


Чухме от медиите как трябва да разбираме гръцката криза. Но така ли стоят нещата? 
БТВ е характерен пример на инструмент за промиване на мозъци, винаги вярна на линията на световните медии, ръководени от финансовия елит.
В откъса от новини за Гърция от 07.11.2011, единствената мисъл, с която ще се съглася, е, че "перспективите са мрачни" относно бъдещето на Европа, без да изключваме България.
Репортерът, както виждаме, се е ориентирал прекрасно в ситуацията в Гърция - хората са осъзнали наложителността на мерките и са се кротнали. Е, от време навреме практикуват любимия си национален спорт с протестите, както се изразява водещата Гена Трайкова, но затова пък след това старателно почистват. Г-жо Гена Трайкова, навярно вие сте от елита, нямате нужда от увеличение на заплатата или други права, но не сте ли чували, че ако нещо е извоювано по света, то е благодарение на протести, борби и човешки жертви дори?
Много съм любопитен кои гърци е попитал репортерът Косьо, а те пък му казаха, че одобряват външната намеса? Разбира се има и такива, но не са представителна извадка. Иначе как щяха да се пълнят площадите? Това обобщаване за цял един народ май се поражда от навика на този вид медии да ни карат да мислим всички еднакво.
"Гърците гледат с надежда към новия премиер" - кои гърци бе, Косьо?
Защо никой не казва, че в момента преговарят за правителство две партии, които по всички последни проучвания събират 22+15, или общо 37% от гласоподавателите? Само за справка в парламентарните избори през 2009 г. сборът от двете партии е бил 77,4%!
Къде е демокрацията, за която тръбят "защитниците" на човешките права? Говоря за европейския политически и финансов елит, който натиска за сформирането на едно на практика нелегитимно правителство, което ще вземе решения за следващите 30 години.  Защо ги е страх от избори? Да не говорим за референдум.
И промиването продължава.
Защо винаги се говори за "помощ от Европа", а не за нов кредит от Европа, който само увеличава предишния? Няма "помощ от Европа", която да е дадена или да предстои да се даде безвъзмездно.
И защо "гърците гледат с надежда към новия премиер", а не  "кредиторите гледат с надежда към новия премиер"? Защо не се споменава, че на никой не му дреме за Гърция и народа й, както и за който и да е друг народ? Че единствената грижа на европейските управляващи политици е да защитят интересите на кредиторите и подобните им. Защото, фалира ли Гърция, те губят милиардите си.
И защо "всеки грък има около 30 000 дълг", а не "на всеки грък му е наложен около 30 000 дълг"? Защо тенденциозно се крие факта, че заслуга за по-голямата част от гръцкия дълг имат спекулантите, които координирано сринаха рейтинга на гръцкия дълг и го оскъпиха поне 5 пъти? А и останалата по-малка част от дълга, натрупан с години, е направен без никога да са питали този, на когото го стовариха - гръцкия народ. В такъв случай, неморално ли би било ако едно гръцко правителство, което е на страната на народа, реши да спре да плаща дълга, или поне голямата му част? Но няма такова. Правителствата, в това число и българското настоящо и минали, обслужват на първо място интересите на финансовия елит. Затова и Борисов апелира за затягане на коланите. В помощ на същите интереси идват медиите да ни убедят, че кризата се предизвиква от някакви мързеливи народи, които нямат финансова дисциплина. Как тогава в G20 приемат да членува една държава с „мързелив” народ и липса на финансова дисциплина като Италия? Дали пък истинската причина за кризата не е другаде? Именно това се опитват да прикрият слугите на системата.
А за "отписаните 100 милиарда", Косьо, като познавач на нещата, защо не казва, че на практика услугата е мечешка, тъй като по-голямата част от тези пари, гръцката държава ще се наложи да ги даде за рекапитализация на частните кредитори (банки) и за затваряне на дупки в бюджетите на социалните фондове, които притежават част от въпросния уж отписан дълг. 

И най-важното, защо Косьо не казва, (откъде да знае човекът, или пък каквото му кажат, това пее вероятно), че г-н Пападимос е бивш шеф на Гръцката централна банка при приемането на Гърция в еврозоната, а след това вицепрезидент на ЦЕБ и не се ли учудва как тези, които толкова клеветят Гърция за ЛЪЖЛИВИТЕ показатели, благодарение на които тя влезе в Еврозоната и които ЦЕБ тогава ОДОБРИ, сега лобират същият този човек да застане начело и да "спасява" Гърция. Лицемерието на върха си!

Дали пък не искат да спасят собствените си кожи, като смъкват тези на народите от Европа? Кога ли медиите ще кажат на българина, че не е в негов интерес да е в унисон с неговите кожодери? Кога ли и хората ще проумеят същото?
След броени минути ще се обяви новия палач на гръцкия народ. БТВ и подобните медии пак ще ликуват за "края на политическата криза в Гърция" и наново ще скрият от българина, че кризата тепърва започва, и за него включително!